donderdag 15 januari 2015

Kamp!

Afgelopen december ben ik op kamp geweest met de bijbelstudievereniging Wees Een Licht!. Het was het laatste kamp op de locatie het Zilveren Schor en we waren dankbaar dat we nog in het gebouw  mochten, we waren de laatste groep!
Omdat het de laatste keer hier was, heb ik geprobeerd de sfeer en de inrichting vast te leggen in foto's.
Deze foto's zullen niet geweldig zijn qua belichting en scherpte, maar het gaat vooral om de sfeer en de gezelligheid.
Enjoy!
De eetzaal.Hier hebben we de maaltijden genuttigd en was er ruimte voor spelletjes.

Als je binnen komt door de deur is dit het uitzicht als je naar rechts kijkt. Dit is de gang naar alle vleugels. Links de meisjes, rechtdoor de jongens en rechts de leiding.

De openhaard. Elke avond werd deze aangestoken en was er ruimte om lekker te ontspannen.

Deze zaal werd vooral gebruikt voor het zingen en de inleidingen. Nu waren de stoelen al opgeruimd, maar het stond helemaal vol. Er was ook een beamerscherm voor de teksten en recht sachterin stond de piano. 

Het gangetje met de borden en bekers en het bestek. Dit was links naast de vorige foto. De andere kant van de bar zegmaar. 

Gebedsruimte. Hier was 24 uur per dag de mogelijkheid om even alleen te zijn of om te bidden. Dit kon je alleen doen, met een vriend(in) of met een leiding. 

Dit stond ook in de gebedsruimte, de zuipschuit. Er werd natuurlijk geen alcohol geschonken tijdens dit kamp, maar andere gebruikers zullen er wel eens gebruik van gemaakt hebben. 


Een van de vleugels, elke vleugel had een eigen kleur.

De meisjesvleugel. 

Dekenkisten. Het gebouw is moeilijk te verwarmen en er waren erg veel dekens beschikbaar. Deze waren te vinden in deze kisten. Deze kisten werden ook gebruikt om in te zitten als bank of om in rond te rijden. (Al was dat niet helemaal de bedoeling. :-))

Mijn grote liefde. Deze piano werd drie jaar geleden door ons nog gebruikt, maar de afgelopen twee jaar is deze niet gebruikt. Waarschijnlijk omdat hij nogal kapot en oud was. Zelf was ik een grote fan van deze piano, omdat deze heerlijk oud is en ongelofelijk lekker speelde. Een aantal snaren deden het niet en af en toe moest je de hamertjes zelf goed doen, maar dat gaf zo'n heerlijk gevoel van écht muziek maken.

Dit was het uitzicht vanuit de ruimte waar we de inleidingen hadden. We hebben elke ochtend de zon zien opgaan en hebben mogen genieten van de nevel dit optrok. Ook liepen hier schattige vogels rond, maar dat was niet van belang voor iedereen. Ikzelf kan enorm genieten van die beestjes.

Hier hielden veel mensen stille tijd. Geen geluid van verkeer en alleen de natuur. Op het moment dat we hier waren, verbleven hier erg veel vogels. Dat gaf een leuk achtergrond geluid. 

Waterkant.


Dit paadje loopt helemaal naar het achterste gedeelte van het terrein. Heel leuk, maar het lag vol met ganzenpoep. Dat was iets minder.

Nogmaals het paadje, hier kan je links naar een stukje kade en rechtdoor naar het achterste gedeelte. 

Hier hebben we heerlijk gezeten. Het uitzicht was prachtig en de rust was overweldigend. 

De palen in het water. 

Het gebouw van veraf gezien. 


 Hier nog een paar sfeerplaatjes: